Uitnodiging netwerkbijeenkomst Meer met Minder
Project Brief.
Kom vrijdag 13 maart naar de eerste netwerkbijeenkomst van 2015! We hebben met de bijeenkomstcommissie weer een leuk programma voor je klaargezet.
Locatie: Cordaan (begane grond), Zwanenburgwal 206, 1011 JH Amsterdam
We zijn inmiddels dik een maand verder na 1 januari en de wereld blijft doordraaien. Door o.a. de bezuinigingen worden we gemotiveerd om na te denken over hoe we slimmer kunnen werken binnen de zorg. Meer met Minder is daarbij het credo. Verspilling is tenslotte zoooo 2010.
Meer plezier, minder registratielasten
Nienke Klerk zal ons meenemen in de wereld van lean werken en vertelt over hoe zij organisaties adviseert registratielasten terug te dringen die beleidsmedewerkers zichzelf hebben opgelegd. Door met slimme ICT te werken kan er een hoop bespaard worden in tijd, geld en we houden er positieve energie aan over.
Meer vraag-gestuurd, minder vanuit aanbod
Paul Reijn zal laten zien welke relevante data(bronnen) er in Nederland op diverse wijkniveaus beschikbaar zijn op het gebied van demografie en zorgvraag. Gezien het veranderende speelveld en bijbehorende verantwoordelijkheden is het essentieel voor onder andere zorgorganisaties, gemeenten en verzekeraars om de huidige en toekomstige zorgvraag in beeld te hebben. Hiermee kan inzichtelijk worden gemaakt waar in (of binnen) een gebied op moet worden ingezet, bijvoorbeeld preventieve activiteiten, welzijn of specialistische zorg. Mede door het toevoegen van data van organisaties zelf kan een nog beter beeld worden verkregen, waarmee ‘de gebiedsfoto’ de basis vormt voor organisaties om het aanbod (in samenhang) in te richten.
Meer patiënt-participatie, minder weggegooide medicijnen
Als laatste vertelt ziekenhuisapotheker Joris Arts hoe hij apps en video’s gebruikt om patiënten te laten participeren in hun eigen zorg. Door middel van een app kunnen patiënten zelf de medicatie die ze innemen inscannen en hun gebruik bijhouden. Op deze manier weet de ziekenhuisapotheker bij opname precies wat de patiënt gebruikt. Joris is daarnaast bezig met een onderzoek waarbij de apotheek via internet ontslaggesprekken voert met patiënten die al thuis zijn i.p.v. datzelfde gesprek te voeren in de hectiek vlak voordat de patiënt naar huis mag.
Drie heel inspirerende sprekers dus! Uiteraard maken we ook weer tijd voor intervisie en netwerken in de bijeenkomst. We zullen zorgen voor een leuke interactie tussen beleid, praktijk en wetenschap.
We kijken er weer heel erg naar uit om elkaar te ontmoeten en te inspireren!