DE DO’S & DON’TS VAN DIGITALE COMMUNICATIE
Project Brief.
Kom vrijdag 27 mei om 15:00 uur naar onze netwerkbijeenkomst over digitale communicatie in de zorg!
Locatie: de Kargadoor (werfkelder), Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht
Technologie en applicaties spelen een steeds grotere rol in ons leven en ook in de gezondheidszorg zien we een toename van het gebruik. Digitale toepassingen in de zorg bieden veel nieuwe kansen en mogelijkheden. Zo is het tegenwoordig mogelijk om vanuit huis uitslagen te raadplegen via het eigen elektronisch patiëntendossier, delen artsen gemakkelijk onderling patiëntinformatie via whatsapp en vinden eenzame ouderen online een maatje om hen gezelschap te houden.
De mogelijkheden voor digitale communicatie in de zorg zijn eindeloos, maar wat is eigenlijk wenselijk? Hoe kan e-Health het beste in de zorg- en welzijnspraktijk worden ingebed? En welke actuele ontwikkelingen zijn er op dit gebied? Dit komt aan bod tijdens de bijeenkomst op 27 mei! Drie sprekers vertellen ons over de do’s & don’ts van digitale communicatie.
PROGRAMMA
Floor de Jong (adviseur innovatie Vilans) gaat met ons in een interactieve workshop na hoe bestaande communicatie-methoden als Facebook, Whatsapp, Familienet en online zorgmarktplaatsen de zorg kunnen verbeteren.
Rick Goud (directeur platform ZIVVER) is expert op het gebied van privacy binnen e-Health. Hij licht toe: wat is er mogelijk in het tijdperk van toenemende zorgen om privacy en security? Denk hierbij aan het delen van patiëntgegevens (brieven, scans, databestanden) of het versturen van vertrouwelijke rapporten of contracten.
René Weijenberg (directeur Boomerweb) zal ons tot slot vertellen hoe Boomerweb van ideeën tot de realisatie van applicaties is gekomen: wat komt hier allemaal bij kijken? En hoe wordt bewezen dat een applicatie werkt? Daarnaast wordt toegelicht hoe apps kunnen bijdragen aan het efficiënter maken van de zorg – zowel extramuraal als intramuraal.
Uiteraard maken we ook weer tijd om te netwerken tijdens de bijeenkomst en na te praten over de presentaties. We zullen zorgen voor een leuke interactie tussen beleid, praktijk en wetenschap.
AANMELDEN
Klik hier om je op te geven voor de bijeenkomst. De bijdrage voor niet-leden is 10 euro. Lid worden kan natuurlijk ook: voor 15 euro ontvang je een jaar lang lidmaatschap.
We kijken er weer heel erg naar uit om elkaar te ontmoeten en te inspireren!